Хладилници – оригиналното и приложимото в подбора им.

Хладилници – оригиналното и приложимото в подбора им.

В подбора на хладилни електрически уреди във всеки случай искаме висок клас, предвещаващ , дълготрайно ползване на хладилника, постижимо за нашия бюджет . Доста значителен е мига, когато стигнем до покупка на хладилници – съществена необходимост от човешкото пребиваване и нрави. Ще ви запознаем с малко вълнуващи истини около възникването на първите хладилници, ще ви покажем детайлите на разнообразието от марки и разбира се , ще ви дадем съвет къде сте способни да закупите най-добрите и изгодни марки хладилници.

Значение и характерности на хладилника „Мраз 75“

Мраз 75 има перфектен външен вид на интериорна мебел. Специалният механизъм на дръжката осигурява плътно прилепващо затваряне на вратата и нацяло отделя от външни влияния . Работещ с абсорбционно дифузен хладилен агрегат, чиято полза пред компресорния е ниските нива на шум .

Интересната история на хладилниците

Странно и почти невъзможно е в днешни дни да да си създадем представа за живота ни без направата на нашите предани домашни помощници , назоваващи се хладилници. Ако помислим малко обаче , ще открием , че това техническо изобретение, в познатия си вид, се е появило относително скоро.

Първи национален принос в изобретяването на хладилници

Първият вид домакински изстудяващ уред , измислен от българи се казва „Мраз 75“ и е произвеждан между 1958г. и 1962 г. в завод за хладилници в столицата . Първите пуснати десетина хладилника , бързо спечелили доверието на потребителите и превзели пазара. До 1962г. количеството на произвеждане достигнало до големина от шест хиляди броя направени хладилници.

Разнообразие от хладилници 1
Разнообразие от хладилници

Първият в историята официално патентован хладилник

Шарл Тепие е френският академик, който първи стигнал до извода за природата на заледяване на амоняка, но не узаконил правата на идеята и доживял края си в огромна неволя и липса . След време неговото иновационно чудо станало причина за възникването на сегашните хладилници. През 1834г. американският академик Джекъб Пъркинс получава първото законно право за електрическо замразяване за изобретяването на компенсионно устройство работещо с етер, това е първият прототип на домакински хладилници. Този вид на машината получавал енергия с ръчна помпа, която понижавала температурата на въздуха чрез обмен между две камери. В първите десетилетия на 20в. започва и постепенното всеобщо разпространение в домакинствата.

Топ идеи за хладилници в Техмарт

Идеята на нашите магазини е да изкарва на купувача най-примамливите оферти за качество на нормални цени съответстващи на стандарта на живот. Що се отнася хладилници, предлагаме такива в няколко под-категории – с долна камера, с горна камера, с една врата, сайд бай сайд, хладилни витрини и хладилници за вграждане. В три разцветки подхождащи на всяка естетическа перспектива и интериор на каквото и да е помещение.

Каталог хладилници 2
Каталог хладилници

Какви разновидности можете да откриете при хладилниците днес?

Хладилника би могъл да бъде оползотворяван за домакинско ползване, както и за професионални и производствени цели. Могат да имат всякакви видове форма и размери да са с една или повече врати, без или със фризер, с горна и долна камера, тип витрина или тип ракла. За ползване в промишлеността е възможно даже да достигнат големината на фургон. Хладилниците произведени за ежедневните претенция на домовете е възможно да са обзаведени с различни качества, задоволяващи дори най-малките ви странности . Според енергийната си ефективност се разделят на класове от А до G, където А съответства на най-високите признаци за енергийна ефективност, а G на най-слабите по-олекотен разход на потребление и от А. Екстра добавените функции биха могли да бъдат : трансформиране на фризера във витрина, смяна на посоката на отваряне на вратата, енергоспестяващ режим – ваканция, дисплей за електронно управление, автоматично размразяване, звуков сигнал при отворена врата, отстраняване на миризми, антибактериална защита, ниски нива на шум, диспенсър за вода, генератор на лед, отделение за вино, отделение с ниска температура – Fresh Zone и други.

Повече за  хладилници 3
Повече за хладилници

Начало на хладилниците

Хората в древността даже нямали необходимост от охлаждане на храната, а просто са я приемали директно след лов, риболов, бране на реколтата или добиване от природата. Приемането на хранителни вещества е било нищо повече от метод за оцеляване , ден за ден , а не сетивното удовлетворение от изкуството на готвенето , което познаваме в наши дни . Най-първичното хрумване за дълговременно и по-добро запазване на продукти била чрез съдове с вода, сложени на ветровито място , завързани с влажна кърпа или изстудяващи се през нощта . В следващ етап разбрали , че разтворени в вода някои соли консумират голямо количество топлина и решили да ги вкарат в употреба за запазване на напитките студени . Първоначалните подобия на термоизолирани помещения, където се поддържа температура по-ниска от тази на околната среда били хралупи в зидовете на сградите или дълбани в почвата , затворени с дърво и изпълнени със сняг или лед. В някои императорски имения имало предназначен отряд около стотина души , отговаряш за изстудяването , като се започне блюдата на масата и се стигне дори до мъртвото тяло на споминалия се император .

Най-добрите на пазара хладилници 4
Най-добрите на пазара хладилници

Винаги сте добре дошли да посочите вашият хладилник.

В магазина на Техмарт разположен в Перник или в онлайн пространството . Разгледайте още, освен хладилници и всеки друг тип уреди или интериор за вашите домакинства и най-съкровени кътчета като например:

телевизори

абсорбатори

микровълнова

фурна за вграждане

прахосмукачка

съдомиялни

инверторни климатици

климатици /цени/

смартфони

конзоли

ютии

сокоизстисквачки

епилатори

хлебопекарни

плотове за вграждане

хладилници за вграждане

готварски печки

лаптопи

Прахосмукачки роботи

Аудио слушалки

Фотоепилатори

Кафемашини

Самобръсначки

Перални за вграждане

Сушилни

Бойлери

Таблети

Разновидности хладилници 5
Разновидности хладилници
Разгледайте хладилници 6
Разгледайте хладилници
Намерете най-добрите оферти за хладилници 7
Намерете най-добрите оферти за хладилници
Качествени хладилници 8
Качествени хладилници
Оферти за хладилници 9
Оферти за хладилници
Повече за  хладилници 10
Повече за хладилници
Изберете нашите  хладилници 11
Изберете нашите хладилници
Вижте каталога ни с хладилници 12
Вижте каталога ни с хладилници
Вижте нашите хладилници 13
Вижте нашите хладилници
Изберете нашите  хладилници 14
Изберете нашите хладилници

Значение и характерности на хладилника „Мраз 75“
Интересната история на хладилниците
Първи национален принос в изобретяването на хладилници
Първият в историята официално патентован хладилник
Топ идеи за хладилници в Техмарт
Какви разновидности можете да откриете при хладилниците днес?
Начало на хладилниците
Винаги сте добре дошли да посочите вашият хладилник.

Leave a Comment