протеини

протеини

Какво са всъщност протеините?

Протеините са биологически ценни макромолекули, които са съвкупност от аминокиселини. Те играят съществена роля в нормалния растеж и функция на човешкия организъм. Действително протеините изпълняват дейността на един от основополагащите структурни компоненти на всички живи клетки. Действията , които извършват в тялото, са градивни и значително разностранни . Водейки начало от реално полагащи такива, свързани с същността на клетките, и стигайки до формирането на самородни защити на тялото и транспортирането на кислород до тъканите. Организмите ни имат функцията да генерализират голям брой от аминокиселините, част от пораждането на протеините, но още от тях е необходимо да поемаме от външни източници. Това могат да бъдат продуктите , изпълнени с протеини, или различните типове протеинови хранителни добавки, които се предлагат на пазара .

Главно предназначение на протеините

Протеините имат редица определящи действия в нашето тяло . Ако се налага да сме точни, практически не съществува процес в тялото ни, който да не е във връзка с конкретен протеин. Характерите на протеините са съвсем различни , но ще направим опит да ги съберем в няколко характерни групи.

– конструктивни функции – тези функции на протеините се определят от една тяхна много важна индивидуалност . Именно способността на протеиновите молекули да се слепят заедно, за да направят разделните клетъчни структури – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините са част от съставянето и поддръжката образа на клетката, също и в нейната съставна организация . Най-значимият изграждащ протеин в нашия организъм е колагенът. Той има важна функция в развитието на костите , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от важно значение за скелетно-мускулния апарат и намаленото им количество неизменно води до появата на проблеми в него.

– съхранение на електролитното равновесие – протеините също така имат немалко признаци, помагащи за поддръжката на електролитното равенство или pH баланса в организма . Хранителните вещества и течностите, които приемаме постоянно , притежават уменията да променят това равенство. А това довежда до сериозни хронични заболявания . Естествено протеините защитават тялото ни от такова нежелано действие , като оказват помощ за нормализирането на електролитния баланс.

– закрепване на имунната система – може да се смята , че протеините са основната хранителна единица, която държи обичайната работа на имунната система. Коя е главната работа на нашата имунна система? Да препраща антитела за обезвреждане на проникналите в тялото вируси и бактерии . Е, този тип антитела по устройство всъщност представляват протеини. Поради този факт е от такова голямо значение да подхранваме имунната си система с необходимото количество протеини, за да умее тя да функционира ефективно и да ни предпазва от различни болести.

– транспортиращи задачи – протеините изпълняват основна роля и в транспортирането на хранителни вещества в системата. Те доставят до клетките жизнено необходими за тях съединения– витамини, соли, желязо и хемоглобин. Благодарение на тези функции се осъществява стигането на кислорода в клетката и съответно изпускането на въглеродния диоксид от клетката.

– каталитични функции – протеините, които имат ролята на значителни стабилизатори в човешкия организъм, се назовават ензими. Те разработват работата на разслояване на хранителните вещества до по-малки и приложими елементи . По този начин тези протеини много усвояват времето за задействане дейността на храносмилане. Наличието на достатъчното количество ензими в организма е от голямо значение, понеже при изчерпването им може да се появят типични проблеми с храносмилането.

– отразяващи функции – като компонент от консистенцията на сложните биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините участват в развоя на междуклетъчна и междутъканна обмяна. Тоест , те играят службата на определени вестоносци в тялото . Пример за подобен протеин е инсулинът, който играе определена роля в синхронизацията на метаболизма.

– сензорни функции – една от мисиите на протеините, за които сигурно се знае най-малко. Истината е, че немалко от протеините поемат действието на молекули, разпознаващи посочен тип сигнали. Нерядко този тип протеинови сензори са вградени в клетъчните мембрани. Тяхната функция е да тълкуват молекулните сигнали, придошли от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко придвижване вътре в телесните клетки и органи се извършва посредством т.нар. двигателни протеини. Конкретно това е във валидност и обхватно за активността на човека. Като пример за двигателен протеин сме способни да назовем доста . Той се подвизава в мускулната тъкан и оказва действие върху непрекъснатите им свивания , чрез които се реализира свиването на скелетната мускулатура и придвижването на тялото в пространството.

– още функции – и не на последно място , в някои стечения може протеините да бъдат консумирани от човека като главен ресурсен ресурс . Визираме най-вече състояния, когато човешкият организъм е в глад за въглехидрати. Тази група протеини, осигуряващи резервна дейност свързана с изразходването на енергия , са казеинът и овоалбуминът.

протеини 1 Най-добрите
протеини

Произход на протеина

Преди да разгледаме службата и преимуществата на протеините за нашия организъм, ще видим историята на тяхното откриване и извеждане като индивидуални вещества . Френският химик Антоан Фуркроа е първият учен , който със сигурност прави разлика между протеините от другите познати органични вещества . Това става през отдавнашната 1789 година. След редица изследвания , проведени през аналогичния период , Фуркроа характеризира албумина, фибрина и желатина като отделни съединения с животински произход . След това познанието отделя значително повече внимание на тази група вещества и започва търсенето на повече информация за тях. Понятието „протеин“ е зададено за първи път през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. По този начин той обобщава фибрина, албумина и други подобни съединения. Берцелиус определя и тяхната служба като структуроопределящи за живите клетки елементи . Мисията му по-нататък бива развита от други редица изследователи , които постепенно анализират синтезирането и химичната консистенция на протеините, както и подобни техни дейности и роли в човешкия организъм.

протеини 2 Най-добрите
протеини

Протеините и спортуването

В случаи на комбинация с редовни занимания , протеините осигуряват съвсем положително въздействие върху организма и цялата физическа характеристика на тялото . Поемане на храни или хранителни добавки, съдържащи протеин, е логично да се извършва около 2 часа преди съответното натоварване . Така ще се забърза процесът на мускулен растеж и развитие след приключване на физическите дейности . Взаимодействието от протеини и въглехидрати пък пречи на разхода на мускулния гликоген и компенсира щетите върху мускулната тъкан , в следствие от тежкото въздействие. Е, вече разбирате – ако се нуждаете от подобрение на въздействието на натоварванията в залата , подхранване на мускулното порастване и подобрение, естествено и помагане на възстановяващите действия , протеините биха били ваш неповторим съучастник в достигането на тези проекти .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – ниво и ефикасност на конкурентни стойности

В предложенията на Ready for life бихте могли да закупите доста протеини и протеинови продукти, детайли от предложенията на световноизвестни и гарантирани магазини за фитнес добавки. Те не само ще ви дадат стегнато оформено тяло, но и ще ви помогнат за поддържане много добро здравословно състояние . Като бонус , при нас можете да закупите тези много добри протеини на действително удовлетворяващи цени . Вижте най-достойните предложения от групата „Протеини“, специално селектирани :

1. Blade Sport Protein Concentrate – стартираме с този висококачествен прахообразен продукт. Протеинът се състои от 87% суроватъчен протеин и е много добър за редовно движещите се . Всяка консумация на Blade Sport Protein Concentrate доставя на тялото ви 21 грама протеин. Също така , хранителната добавка съдържа значително количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Вероятно сте наясно , този тип аминокиселини, известни под груповото име BCAA, са значително от полза за който и да е постоянно спортуващ човек . Как да консумирате протеиновия продукт? 1 запълнена мерителна лъжичка разтваряща се в 200-250 мл вода или мляко. Това количество обикновено се пие преди и след спорт , но за по-голям ефективност сте свободни да прибавите и още един прием в началото на деня.

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – на цяло натурален гейнър, потребен за трайно укрепване на мускулната тъкан . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от няколко разновидности протеин с най-висок биологичен потенциал , давайки голям анаболен ефект. Плюс това , с действието на въглехидратите, наситени в , продуктът е и наистина добър източник на мощ за човешкото тяло . Всяка напитка от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer има 56 грама протеин и около 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-добрите гейнъри в продажба . Препоръчително е да се взима ½ мярка сутрин ½ мярка след упражнения.

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – изграден от качествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно ниво . С цялостен протеинов продукт ще ви бъде от помощ за покачването на мускулната си маса, също и да пазите желаните мускули и след това . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е изпитан от доста независими лаборатории и има редица признания за качество. Плюс това се продава в страхотни вкусове, включително Шоколад и Бисквитки с крем. Даваме ви съвет да се приема 1 мярка 25 грама сутрин на гладно и 1 мярка след тренировка . За по-ефикасни процеси , можете да прибавите и допълнително количество от протеиновия продукт преди спорт или в периода на вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – първо качествен протеинов продукт, от мащаба на широкоразпространена мрежа за фитнес хранителни добавки Myprotein. Набавя на тялото по 82 грама протеин на всеки 100 грама сух продукт . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured поддържа ниско съдържание на мазнини и лактоза, но пък е пълен с калции и необходимите аминокиселини. Страхотен подбор както за квалифицирани спортисти, така и за онези, които просто желаят да водят здравословен начин на живот . 25 грама от материала се разтварят в 150-250 мл вода или мляко. Тази доза съветваме да се поема до трийсет минути след спортуване, но ако не ви е удобно , можете да я взимате и във всеки друг момент .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – отново предложение от марката Myprotein, което пък е насочено към вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е микс от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Доставя на организма над 22 грама протеин на приемане, както и цялостния списък от есенциални аминокиселини. Продуктът има много добро въздействие върху изграждането на мускулната маса и методите на доставяне на важните хранителни витамини от организма . Една доза от Myprotein Vegan Blend Flavoured се разтваря в 150-250 мл вода или сок, като е добре да бъдат приемани 2 или 3 такива количества ежедневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – подходящ и за дейно трениращи , така и за хора които желаят да повдигнат ежедневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа само и само висококачествен протеин изолат и хидролизат от проверени източници. Всяка доза от 25 грама набавя на тялото 21 грама чист протеин. Протеинът подсилва развоя на изчистената мускулна тъкан и осигуряването на анаболните процеси в системата . Препоръчване рутинно да се приемат по 2 дози – 1 след събуждане и 1 след тренировка .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, богата на най-качествени протеини от пет групи източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Богата на всички аминокиселини, наложителни за моментното и ефективно повишаване на активна мускулна маса. Също така , протеиновият продукт съществува в много добри вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря без усилия във вода. Също като предишния ни вариант , се поемат по 2 порции дневно – 1 сутрин и 1 след трениране .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за край представяме един протеинов продукт на английската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съдържа хидролизиран телешки протеин, получен от говеждо месо. Той задейства ускореното и съществено покачване на мускулна маса, едновременно и по-ефикасното възстановяване на организма след интензивни натоварвания. Няма лактоза, а количествата на захар и мазнини вътре са значително нищожни. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured доставя на системата 22 грама телешки протеин и огромен спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Препоръчително е да се употребява по 1 доза сутрин и 1 доза след трениране . За стремеж към топ резултати , можете да направите и още една доза от протеиновия продукт измежду захранванията.

Погледнете брошурата на Ready for life и си изберете най-висококачествените протеинови продукти на изключително достъпни стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Какво са всъщност протеините?
Главно предназначение на протеините
Произход на протеина
Протеините и спортуването
Протеините на Ready for life – ниво и ефикасност на конкурентни стойности

Leave a Comment