Мезотерапията – подходяща практика за цялото тяло

Стандартно практиките по мезотерапия се делят на два варианта – за физиономията и за от раменете до краката. Да, мезотерапията за лика е насочена към подхранване и ободряване на лицевата част, дарявайки ѝ здравословен и хубав външен вид. Също така, мезотерапията за тяло може да има и други положителни качества, в това число стимулиране топенето на мазнини. Най-добре в текста да разберем задължителните неща, които трябва да знаете за двата вида мезотерапия:

1. Мезотерапия за лице – въпросната мезотерапия се използва за лицето, шията. Основната ѝ цел е да достави на тези зони необходимите субстанции . Защо е потребна мезотерапията за лицето ви? Знайте, че с всеки нов рожден ден по лицето се появяват разнообразни белези на годините. Тези белези могат да бъдат например загуба на еластичност на кожата, намаляване на младостта ѝ, смяна на блясъка и, уви, поява на бръчки. Мезотерапията ще ви улесни да заобиколите подобни неприятни ефекти и да задържите чистия и очарователен външен вид на лицето ви. Ефектите от употребата на мезотерапията за кожата на лицето гарантират качествено подмладяване и цялостно освежаване на кожата, отстраняване на линии и бръчки, едновременно с премахване на досадните торбички и тъмни петна около очите. Това е дребно чудо, правещо лицето да сияе близко до младо.

2. Мезотерапия за тяло – вече знаете, мезотерапията за човешките тела е различна от първия вид по своето предназначение и действия. Въпросната процедура служи най-общо към смъкване на повечето мазнини и постигане на желаната част от човешкото тяло в исканите размери. Именно този процес работи съсредоточавайки се на алфа – и бета – рецепторите на мастните клетки. Можем да ви обясним супер лесно какви точно са функците на гореспоменатите рецептори. Знае се, че те служат за вход и изход за мазнините. Принципно през алфа – рецепторите тези клетки си доставят мазнини за по-натам, докато бета – рецепторите извеждат мазнините в случай, че тялото ни има нужда от още количество енергийни запаси . В този момент се включва мезотерапията като практика. Поставените чрез мезотерапията полезни вещества стимулират дейността на бета – рецепторите за постигане на заличаване на мазнините и ,разбира се, спират обратния прием на мазнини в клетките чрез алфа – рецепторите. Това е начинът се осъществяват различни мечтани за нас ефекти. Съобразно мястото на поставяне на мезотерапията, въпросните хубави резултати могат да съдържат отслабване и оформяне на пресата, краката, задника или горната част на ръцете. Също така, чрез мезотерапията ще се постигне махане на целулита и смаляване на обиколките на тялото. Е, ако се стремите към красиво и силно тяло, мезотерапията ще ще спомогне за реализиране на нужните параметри.

Мезотерапия – основни качества и приспособления

Мезотерапията разполага с множество полезни особености и приложимости както за лицето, но и за повечето зони от човешкото тяло. Започвайки от цялото кожно подновяване и забравяне за фините кожни линии, и спирайки до борбата с целулита и намаляването на събраните мазнини. В този момент ще видим поотделно всички основни дейности на мезотерапията, вадейки на преден план спецификите ѝ, приложения и преимущества за нашата кожа. Това е всичко , нека да започваме:

– мезотерапия: терапия, която ни прави млади – способността на мезотерапията да прави човешката кожа по-млада най-често е свързана с хиалуроновата киселина. Какво всъщност представлява тя? Какво е тя? Но какво реално е тя? Какво точно е тя? Но какво е хиалуроновата киселина Въпросната киселина е изцяло природна частица, извеждаща се от човешкото тяло. Основните ѝ достойнства са да овалжнява кожата, да повишава нейната еластичност и да възспира процеса на стареене. С напредването на възрастта ни обаче процесът на синтезиране на хиалуроновото вещество много се ограничава и се налага регулярно да бъдат добавяни извънредни количества от нея с помощта на разнообразни действия. Такова действие е точно мезотерапията. При мезотерапията хиалуроновата киселинна субстанция се вкарва в проблемния участък от кожатав съчетание с другите здравословни и подхранващи витамини и минерали. И постиженията са изключителни. Благодарение на мезотерапията се случва цялостната рефенерация и освежаване на кожата, подновяване на еластичните ѝ умения и съживяване на добрата ѝ външност. Вече разбрахте, че ако ви предстои борба с старичка, груба и повредена кожа по лицето, мезотерапията се оказва чудесна и подхождаща опция за за вашата кожа.

– мезотерапия: кожа с проблеми с акнето – когато става въпрос за лицата ни, акнето също е много редовно появяващ се проблемен момент в съвремието. И причина за това не са единствено безкрайно появяващите се пъпки по кожата, а и сложните за заличаване следи, които остават след тях. Ако пък мечтаете бързо и качествено да премахнете въпросните белези, то незабавно ви препоръчваме да изберете техниката на мезотерапията. Мезотерапията представлява методи, предвидени точно за намаляване на неточностите и отърваване от знаците, дело на акнето. Но гореспоменатото в ниаккъв случай не е единствената ценност на мезотерапията по тази тема. Освен заличаване на нежеланите белези, мезотерапията дава и уеднаквяване на повърхността и по-добър цвят на кожата/ усъвършенстване на кожния тен. На всичкото отгоре, мезотерапията дава резултати и като добра защита срещу повторна акция на акне по кожата на лицето.

– мезотерапия: справяне с целулит – мезотерапията има висококачествено действие и във връзка с преборването и махането на целулит. Тук мезотерапията е носител на значително по-експедитивни и ефикасни следствия в съпоставка с редовно прилаганите кремове против целулит без да гледаме каква разновидност и от кой производител са. Откъде идва безспорното надмощия на мезотерапията, когато става въпрос за проблеми с целулит? Изходът от този въпрос дефакто е баяелементарен. За да се отървем от целулита е наложително нужните активни субстанции да проникнат вътре в слоя под епидермиса, който се нарича дерма. Това гарантирано няма как да стане посредством всички козметични продукти против целулит, контролиращи действието си изключително до най-горния слой на кожата, по-конкретно епидермиса. Съвсем друго нещо е случаят с мезотерапията. Групата полезни вещества, инжектирани по време на действието на мезотерапията, достигат доста във вътрешнистта в кожата, предоставяйки категоричен ефикасен ефект спрям махане на целулита. Спирането на мезотерапията за махане на целулит със сигурност ще ви реализира перфектни и дълготрайни следствия от тази гледна точка.

– мезотерапия: събрани мазнини в по-проблематични области – всички области с проблеми при „слабия пол“ са почти винаги ситуирани в кожата на корема, бедрената част на краката кожата на бедрата и задника. Те развалят женските тела и има случаи, когато е страшно трудно да се скрият/ се спасим от тях въпреки тежки хранителни ограничения и сериозни посещения във фитнеса. В случай че се разпознавате в написаното, то категорично ви даваме съвет да се насочите към мезотерапията като опция за заличаване на неприятните мазнини и смъкване на цялостното тегло. Как действа тази мезотерапия, водеща до отслабване? При същата мезотерапия в проблематичната зона се вкарва подбрани благотворни вещества, имащи свойството да разграждат мазнините. Мезотерапията дава ефективни и трайни реакции в това отношение. Тя не просто ще премахне мазнините и усъвършенства формата и състоянието на тялото ви, но и ще спомогне за засилване процеса на метаболизъм и коригиране тена в съответната зона. А и мезотерапията е съвместима успешно и също с различни мерки за вталяване като физическа активност, диети и т.н. Съчетанието от мезотерапия и подобни дейности ще доведе до още по-видима ефективност що се отнася до финалните показатели за тялото ви.

– мезотерапия: махане на стрии – стриите се считат за значително важно затруднение, който среално не излиза на повърхността паралелно с времената на износването на бебето и раждането на бебето. Ако трябва да сме честни, стрии се появяват както при жени, така и при мъже от различни възрастови категории. Какво се оказват стриите? Има се предвид следи, оформени заради изключително дребни кожни сцепвания, които които придоиват светъл, цвят на виолетка или по-скоро розов цвят. Местата от тялото, където най-често могат да се открият, са ръцете, гърдите, корема и бедрата. Припомням, причините за поява на стриите някой път не са свързани с носене на плода или израждане. Тези следи се формират и при неочаквано бърза и солидна загуба на тегло, както и присъствие на някакъв вид хормонален дисбаланс. Изключителна възможност за заличава не стриите е използването на мезотерапия. Неотдавна дейностите по мезотерапия бяха подобрени доста в тази посока. Вече мезотерапията е осезаемо по-резултатна и ползотворна във връзка с редуциране и изличаване на стриите, обновяване здравето на кожата и усилване на естествените ѝ защитни механизми. Мезотерапията не само ще ви е от помощ да се спасите от стриите, но и ще ви даде застраховка, че несъвършенствата няма да изскочат пак в скоро време.

– мезотерапия: падане на косата при жени – мезотерапията е подходяща и за благополучно и ефективно приключване с неприятности с косопад. Тази практика е идеална за провеждане, без да се гледа дали сме с добре гледана, по-скоро суха или пък мазна коса. Как се осъществява се реализира мезотерапията на косата? В нейния случай в скалпната област се слага различни необходими субстанции, чиято функция е да усилват заздравяването на косата и да нормализират нейната структура. Много са видимите постижения вследствие правенето на дейност по мезотерапия на косата. Първоначално, поради мезотерапията се вижда всеобхватно подновяване на косата що се отнася до нейното здраве, богатство и красота. Също така мезотерапията резултатно задейства заздравяването на косата и в същото време е активна закрила срещу посивяването на косата.

– мезотерапия: трудности с оцветявания – пигментациите /оцветявания се считат за пореден често срещан проблем , щом става дума за лицата ни. Тези пигментации прибавят към лицето ненормален и блед външен вид. И ако не се започнат различни качествени постъпки за лечение, съществува риска да се запазят задълго и дори да станат още повече. Мезотерапията е част от най-добрите и рабодещи методи за премахване на изникването на петна. При мезотерапията за пигментации се работи с смесица от важни вещества и витамини, имащи три генерални фнкции – изсветляване на нашите лижа, ревизиране на оцветяванията и помощ чрез антиоксиданти. Подлагането на акция за мезотерапия ще позволи много да се смалят нежеланите оцветявания по лицето, както и да се забрани изникването на нови такива. Като допълнение, благодарение на мезотерапията се докарва по-сияен и лъчезарен тен, оказващ задоволително влияние по отношение на пълната ни визия и внушение на лицето.

– мезотерапия: случаи на купероза – преди да разкажем механиката на мезотерапията в това отношение, ще разясним какво точно означава купероза. Този проблем се счита за изменяне на кръвоносната система, при което върху лицето се формират немалко червеникави точки. Стандартно тези точки са в комплект с усещане за парене, необходимост от почесване и още гадни чувства. По какъв начин мезотерапията е полезна ако имаме близък проблем? Като за начало, нужно е да сте знаете, че няма начин с методите на мезотерапията да се излекува напълно този здравословен проблем. Ето защо е нужно да се приложат специализирани процедури с лазери, за които е необходимо да се консултирате с джипито ви. Мезотерапията със сигурност ще ви съдейства много да преобразувате положението на вашето лице и да редуцирате максимално следствията върху външния ѝ вид, провокирани от куперозата. Посредством мезотерапията кожата изсветлява, а проявленията на куперозното състояние в увредените зони от лицето се оказват по-малко забележими. Но това не е всичко. Използването на дейността по мезотерапия обещава и защитен ефект, предпазвайки лицето ви от формирането на пореднасъвкупност от досадните червени кръгове.

– мезотерапия: проявление на розацея – розацеята представлява сходно конкретно заболяване, което по-често се образува при пациентки в зряла възраст. Розацеята – какво представлява? Може да се каже, че розацеята е дълготрайно заболяване на нашите лица. При него личи всеобхватно поруменяване на кожата, както и формиране на увеличени съдове по лицето, съпътствани от алени пъпки. Източниците за образуването на розацеята е възможно да са най-разнообразни – от страдания със стомашно – чревния тракт до засилена или по-оскъдна функция на жлъчния мехур и т.н. Тук пак ефективното действие на мезотерапията не е обвързано така с цялостно преборване на заболяването, а по-точно с намаляване на следствията от болестното състояние относно цялостния външен вид. Извършването на активност по мезотерапия е в помощ за намаляване на всички последствияпо лицето, в допълнение с завръщане на неговия жизнен и естетически издържан външен вид.

– мезотерапия: болезненост и възпаления – казахме в точката „Откъде започва мезотерапията“, като действие мезотерапията в началото е използвана за лечение на всевъзможни болезнености и травмивания. Малко по-късно се доказват приложенията ѝ в света на естетичната медицина, които са и най-популярни днес. Заедно с това всъщност мезотерапията и днес се използва редовно за успокояване на болежки и възпаления. По този начин терапията всъщност става сред най-добрите и ценни процедури в света на медицината . Мезотерапията извършва ефективна дейност при остри усещания за болка в областта на цялото тяло, болки от хроничен тип, а и т.нар. непрекъснати болезнености, чието действие продължава с години. В плюс, мезотерапията е считана за адски изгодна и когато говорим за бързото и сполучливото укрепване от проблеми след спортуване, но за това нейно приложение ще ви разкажем в текста.

– мезотерапия: лечение на контузване от спорт и разболявания – в съвремието мезотерапията се превръща във все по-редовно оползотворявана и избирана мярка, щом говорим за разнообразни спортни травми и проблеми. Истинската причина за тези факти е повече от проста. Ако направим сравнение с аналогични техники, предлагани на пазара, мезотерапията прави оздравяването значително по-бързо и ефикасно. Процедурата е подходяща за приложение при повечето от най-честите при спорт травми, сред тях са контузии на връзките на ставите, всички хрущяли, различни сухожилия или мускулните групи. В процедурите по мезотерапия, предназначени за лекуване на проблеми след спортуване, се прилага съчетание от професионално сортирани полезни субстанции. Често същите важни субстанции съдържат противовъзпалителни лекарства, такива за възстановяване на тъканите, витаминни и фитопрепаратни субстанции. Позволено /. Разрешено е мезотерапията да е в съчетание с различни програми по физиотерапия, за да се покачи максимално полезността за човешкото тяло.

– мезотерапия: болести на ставите и костите – допълнително приложение на мезотерапията, свързано със света на класическото лечение. Мезотерапията е незаменимо лечебно средство насочено към заличаването на болезнени усещания, предизвикани от заболявания на костите и ставите. За образци за подобни проблемни състояния посочваме ревматоидния артрит, брахикардиите, остеопорозата и невралгичния ишиас. Най-голямо благотворно действие мезотерапията поражда на хора, живеещи с остеопороза. При доверяването на мезотерапията за тази цел в човешкото тяло се въвежда смес от полезни вещества като витамин Д, калций и др. Тези вещества имат умението да възобновяват строежа на костта и да служат като силно обезболяващо оръдие за пациента. Мезотерапията категорично ще смали болезнените симптоми, причинени от остеопорозата, и ще изиграе своята роля по време на реакция на болестното състояние.

Съвети за мезотерапия 1
Съвети за мезотерапия

Какви са рискованостите за доверяване на мезотерапия?

Както при всички процедури, за мезотерапията също така съществуват няколко опасности. Касаят се фактически за определени ситуации: бременни и кърмещи жени, които страдат от онкологични състояния и имащи редовно сърцебиене или губене на съзнание. При този тип хора не се препоръчва ползването на мезотерапията като сесия. Освен всичко съществуват и друг вид проблеми, за които неотложно трябва да обсъдите с вашия медицински специалист. Това са алергични състояния или пък лекуване със съдоразширяващи. Ако са за вас, споделете ги на медицинското лице, за да е възможно да разгледате екипно опциите и рискованостите при предполагаемо доверяване на практика по мезотерапия.

Оферти за мезотерапия 2
Оферти за мезотерапия

Налице ли е заплаха от формиране на алергични реакции от мезотерапията?

Мезотерапията не позволява вероятност от възникване на неочаквани странични неприятности за когото и да било. Фактически манипулацията по мезотерапия се прави с тънка и много фина игла, отхвърляща опасността за виждащи се и дълготрайни белези на човешката кожа. Е, винаги е възможно да се появят малки червенини, посиняване или прекалена чувствителност на третираната кожа. Но става въпрос за съвсем краткотрайни последствия, които тотално се махат едва за няколко дни. За алергични реакции ни най-малко не е възможно, затова защоро в мезотерапията се ползват хиалурон, витамини и други подхранващи вещества, които са доказано безвредни за всеки и се приемат от него без никакъв проблем.

Плюсове на мезотерапия 3
Плюсове на мезотерапия

Вярно ли, че техниките по мезотерапия не причиняват болка?

Наистина, сеансите по мезотерапия не причиняват никаква болка за клиента. За да го разберете напълно , помислете какво действително представлява мезотерапията. Една малка инжекция, с помощта на която в организма ви се поставят ефикасни и нутриционни вещества за разрешаване на най-познатите кожни проблеми – от захабяване и отпускане, до пъпки, различни пигментации и оцветявания. Ето, действително няма от какво да се притеснявате. Практиката по мезотерапия въобще не не влияр на появата на болезненост или неприятни емоции. Това, което можете да почувствате, се явява лекичко пробождане или парене на третираното място.

Типове мезотерапия 4
Типове мезотерапия

Каква е историята на мезотерапията

Преди да разгледаме повече информация за всеки плюс и качества на мезотерапията, ще ви запознаем кратичко с историята на нейното възникване и обхват. Като практика мезотерапията е обявена и вкарана в употреба премиерно през 1952 г. от Мишел Пистор, прочут в същия период френски медик. Факт е, че натъкването на мезотерапията се случва непредвидено. В примената на Пистор пристига болен човек с астматична криза , който се нуждае от бърза лекарска намеса. Уви, в този момент френският лекар не притежава исканите инструменти. Поради това лекарят трябва да мисли нестандартно, за да спаси ситуацията. Пистор взема строшена спринцовка с четиримилиметрова игла и слага съответния медикамент. Смутът му е огромен, щом астматикът не само се стабилизира, но и настъпва край на пристъпа. В този момент Пистор описва нововъведението си на колегата си Карно. Специалистите осъществяват много опити, в резултат на които се оформя специални четиримилиметрови игли за терапии , които се въвеждат в приложението на всяка мезотерапия.

Минават обаче над 30 години, преди мезотерапията официално да бъде призната за практика на официалната медицина. Признанието се случва през 1987 г. заради Френската Медицинска Академия. Първоначално мезотерапията е използвана почти само за облекчаване на спортни контузии или състояния на ревматизъм. После практиката намира приложение и в медицината за разкрасяване под формата на способ за подобряване вида на нашата кожа, сражение с оплешивяването, ограничаване на целулита, отърваване от прекалено много мазнини в някои проблемни зони от тялото и т.н. Ефективността на мезотерапията и положителните следствия, които процедурата дарява на хората, мигновено засилват безупречната ѝ репутация. Скоро въпросната добра репутация преминава държавни граници и се настанява в редица държави в Европа. Постепенно стигаме до днес, когато вече мезотерапията представлява предпочитана дейност за обновяване положението на кожата по света. Гарантираните безспорни постижения, отсъствието на каквато и да е болка и странични ефекти след процедурата, правят мезотерапията дълготрайно „рамо до рамо“ с бъдещите промени на медицината за разкрасяване.

Типове мезотерапия 5
Типове мезотерапия

Най-честите въпроси за мезотерапията

Накрая ще приключим и с популярни въпроси за мезотерапията, които най-много се повдигат от всички клиенти. Питанията засягат естеството на процедурата по мезотерапия, страничните неприятности и противопоказанията за прилагането ѝ , а също и същините на употребяваните в нея течности. Прочетете в текста, който следва, най-пълната информация, която трябва да знаете за мезотерапията.

Предимства на мезотерапия 6
Предимства на мезотерапия

Каква роля има хиалуронът в мезотерапията?

Както вече споменахме досега, едновременно с всички полезни вещества, в мезотерапията се оползотворява и киселина с хиалурон. Хиалуроновата киселина се явява безспорно подходящ избор не изолирано за мезотерапията, а също и за редица манипулации в индустрията на козметиката. И има редица причини за това. Като начало, киселината с хиалурон е категорично естествена съставка, която се образува от организма ни при обичайни обстоятелства. Също така тя разполага с типични качества по отношение поддържане на кожното овлажняване, подсилване на нейната гъвкавост и бавене на застаряването. Припомнете си главните особености на хиалуроновата киселинна субстанция, които правят употребата ѝ в мезотерапията толкова ефективно за хората:

1. Безопасна никого – хиалуроновата киселина се явява субстанция, образуваща се в организма ни. Това прави поставянето ѝ чрез мезотерапията напълно сигурно. Киселината се поема особено лесно от нашите тела и не води до никакви големи алергични реакции или някакви други последствия. По каква причина е хубаво за всеки човек вкарването на хиалуроново вещество с помощта на мезотерапия или други терапии? Истината е, че с възрастта процесът на получаване на хиалуронова киселина, за който споменахме, рязко се забавя. Това оказва негативен ефект върху образа, еластичността и овлажняването на кожата. Придобиването на още хиалурон с помощта на мезотерапията спомага за опазване на младостта на кожата и отърваване от всякакви кожни неприятности.

2. Навременни и полезни постижения – използването на хиалуронът в мезотерапията и разните процедури на козметиката дава видими и качествени последици за дадения човек що се отнася до състоянието и външния вид на третираната кожа. Съответните видими и реални постижения се случват при всякакви използвания на хиалуроновото вещество в такова направление. Дори и да става въпрос за пълно възстановяване на кожата, нейната по-добра хидратация или пък заличаване на всякакви бръчици, хиалуроновото вещество ще ви бъде от голяма полза. Точно тези специфики на хиалуроновата киселинна субстанция я правят любима и прилагана в сеансите по мезотерапия. Абсолютно сигурно е, че мезотерапията с хиалуронова киселина ще ви осигури търсените резултати и ще преобразува значително цялостния изглед на вашата кожа.

3. Запазване на положителните резултати – следващо особено ценно умение на хиалуронът, правещо я много подхождаща си за мезотерапия и още различни процедури на козметиката. Доброто действие на киселината с хиалурон по отношение на кожата на човека се запазва за особено удължен период. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След завършването на това време, без никакъв проблем може да се реализира повторна манипулация по мезотерапия или която и да е друга процедура на козметиката със съдържание на хиалуронова киселинна субстанция, за да се укрепи качественият и красив вид на нашата кожа.

4. Бързо и неусетно поставяне – за край, процесът по въвеждане на киселината с хиалурон в организма е безспорно бърз и също светкавичен за човек. В повечето случаи той се разполага от 10 до 15 минути. Дори и да става въпрос за мезотерапия, лицеви филъри или най-различни сесии с участието на хиалуроново вещество, няма силни болки или нежелани усещания за клиента. Както разбрахте, просто може да усетите боцкане или чувство за парене на третираната област. Тези последствия обаче отшумяват много бързо след завършване на инжектирането.

С помощта на Мезотерапия ЕООД ще станете абсолютно спокойни за ефективността и защитеността на предлаганите сеанси по мезотерапия. Нашите специалисти са с доказани умения и богат опит в сферата, а използваните продукти за мезотерапията, са изключително на най-добро ниво. Разчитайте на Мезотерапия ЕООД и ще получите идеални ефекти по отношение на сияния и хармоничен външен вид!

Филъри за лице

Филъри за скули

Ринопластика

Хиалуронова киселина

Ботокс

Ботокс цена

Филъри за устни

Хиалурон в устните

Почистване на лице

Видове мезотерапия 7
Видове мезотерапия
Особености на мезотерапия 8
Особености на мезотерапия
Повече за  мезотерапия 9
Повече за мезотерапия

Мезотерапия – основни качества и приспособления
Какви са рискованостите за доверяване на мезотерапия?
Налице ли е заплаха от формиране на алергични реакции от мезотерапията?
Вярно ли, че техниките по мезотерапия не причиняват болка?
Каква е историята на мезотерапията
Най-честите въпроси за мезотерапията
Каква роля има хиалуронът в мезотерапията?